Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Berkenhout

Berkenhout is ideaal openhaardhout. In dit artikel zal worden stilgestaan bij dit houtsoort. Wil je direct berkenhout kopen? Dat kan! Wacht dan niet langer en bestel goedkoop berkenhout.

Wat is berkenhout?

Berkenhout komt zoals de naam min of meer al doet vermoeden van de berkenboom. Deze boom heeft meestal een witte barst. Een barst is de stam van de boom. Het hout van de berk brandt snel, maar geeft voor de zachtere houtsoorten wel vrij veel warmte af. Daarom wordt de kachel vaak met dit hout aangestoken. Het soort vonkt wel veel. Daar moet je dus rekening mee houden als je berkenhout aanschaft.

Hout van de berk als openhaardhout

De berkenboom

Haardhout wordt erg veel gevraagd en ook erg vaak aangeboden. Het is vrij wel overal landelijk te verkrijgen. Allerlei soorten hout, verschillende prijzen en elk in een andere staat. Het meeste hout dat gekocht word is vers gekapt hout, dit hout kan niet meteen gebruikt worden maar moet eerst gedroogd worden, nattigheid brand namelijk niet.

De meest gebruikte soorten houtsoorten

Naast berkenhout zijn er natuurlijk nog veel verschillende houtsoorten die volop worden gebruikt. Een voorbeeld is acaciahout. Deze houtsoort brand zeer lang en is vrij duur maar is niet echt geschikt voor de openhaard omdat het erg knettert.
berkenhout haardhout
Beukenhout is een soort dat ook vrij lang brand. Deze soort knettert niet, brand heel langzaam. Daardoor kun je lang genieten van de warmte. Dan is er nog Haagbeukhout. Dit hout soort brand heel erg lang. Brandt super goed en erg lang. Is niet altijd en overal verkrijgbaar en daarom over het algemeen relatief duur.

Iepenhout is eveneens een lang brandende houtsoort. Je moet  er bij deze soort wel rekening mee houden dat het echt door en door droog moet zijn. Vonkt overigens ook vrij matig. Vervolgens kastanjehout. Dit hout soort brand ook redelijk lang.

Verder heb je walnotenhout. Ook dit hout brand lang. Deze soort brand dus lang, maar is net als sommige andere soorten niet overal verkrijgbaar en dus vrij prijzig. Een houtsoort dat overigens niet wordt aangeprezen is wilgenhout. Deze soort brand erg kort en veroorzaakt bovendien veel roet. Ook dennenhout is niet ideaal openhaardhout. Wel is het goed om dit te gebruiken als aanmaakhout. Dit omdat het snel en kort brand. Voor grenenhout geldt eigenlijk hetzelfde. Laat je in ieder geval goed informeren over openhaardhout als je dit gaan aanschaffen. Het is belangrijk dat je de kenmerken van een bepaald houtsoort goed kent.

Beukenhout

Een beuk is doorgaans een grote boom en geeft dan ook veel hout. Beukenhout is hardhout en erg gewild. Hardhout brand namelijk langer dan andere houtsoorten en geeft meer warmte af. Dit is vooral erg fijn in de winter. Alleen is beukenhout wel iets duurder dan normaal hout, maar je hebt er ook langer plezier van. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Er is wereldwijd een enorme vraag naar hout en niet alleen naar beukenhout. Beukenbomen kun je in heel Europa vinden. Wil je direct beukenhout bestellen? Klik dan op de link en bestel direct goedkoop openhaardhout.

Beukenhout brandhout

Omdat beukenhout wat duurder is, doet iedereen die een openhaard heeft er alles aan om het te krijgen. Daardoor zijn er heel veel mensen die zelf het initiatief nemen om het hout te gaan kappen in de bossen. Dit is illegaal, tenzij je een kapvergunning hebt. Deze vergunningen zijn lastig te verkrijgen dus de meeste mensen die je aantreft in het bos en aan het kappen zijn zullen niet over zo’n vergunning beschikken. Lees meer over brandhout op de aparte pagina.

Een kapvergunning is echter niet zo maar te verkrijgen en je bent al gauw illegaal bezig. Stel je hebt bijvoorbeeld een vervelende buurman met een veel te grote boom die over je schutting hangt en hij wil deze boom niet weghalen. Je kiest er vervolgens voor om deze zelf te gaan kappen, dit mag niet gekapt worden zonder kapvergunning en bovendien zul je knallende ruzie krijgen met je buurman.

Beukenhout kopen

Ook als je zelf een boom in de tuin hebt staan die je wilt kappen. Vraag eerst een kapvergunning aan. De kosten van een kapvergunning bedragen € 42,60. Als je zonder vergunning gaat kappen, dan kun je problemen krijgen en een hoge boete riskeren. Als je dus hout nodig hebt voor je openhaard kun je in ieder geval het best bij een speciaalzaak langs gaan en daar beukenhout of een andere houtsoort aanschaffen.

Andere doeleinden beukenhout

Beukenhout wordt overigens voor veel andere zaken gebruikt. Denk aan meubels. Dit omdat het erg stevig hout is. Er zijn tafels, stoelen, sleeën, pepermolens, kasten, kinderspeeltjes, kapstokken  en bijvoorbeeld deegrollen van gemaakt. Het hout word vooral gebruikt om vloeren van te maken, de reden hiervoor is dat het hout amper splintert.

Elzenhout

Elzenhout is als het om haardhouten gaat een zachte soort. Het haardhout brandt niet zo heel lang, maar geeft in die korte tijd wel erg veel warmte af. Essenhout is een ideale houtensoort als je op een snelle manier je hele kamer verwarmd wilt hebben. Elzenhout is ook leuk om naar te kijken en geeft een mooi vlammenschouwspel. Essenhout wordt vooral gebruikt voor accumulerende kachels (dit wil zeggen dat de kachelen een aantal uur per dag wordt gestookt) zoals speksteenkachels. Wil je direct elzenhout kopen? Klik Bestel elzenhout!

Elzenhout kopen

De meeste mensen die elzenhout kopen, kopen het vooral omdat het hout zo snel ontbrand is. Ook ben je niet uren bezig om het hout aan het branden te krijgen. Essenhout geeft veel warmte af in een korte tijd zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen, perfect in de wintertijden dus. Als je terug komt van een lange dag werken wil je natuurlijk dat je huis snel verwarmd wordt.

Elzenhout voor de kachel

Een verwarming duurt langer om de ruimte warm te krijgen. Een kachel moet eerst op tempratuur komen en dan nog de warmte door de ruimte verspreiden wat ook niet altijd lukt, met elzenhout steek je gewoon de kachel aan en dan is de kamer in een mum van tijd warm. Dit soort openhaardhout is erg goed voor mensen die graag veel hout op een avond willen stoken. Het verbrandt snel en daarom kun je veel elzenhout op een avond verbranden. Ideaal dus.

Waarom elzenhout?

Elzenhout doet het erg goed bij de sfeervolle en ouderwets gezellige avondjes. Denk aan een lekker hapje eten met natuurlijk de knapperende openhaard aan gevuld met elzenhout. Elzenhout is erg sfeervol. Ook kun je heerlijk naar het vlammenschouwspel van het brandhout kijken. Je hoort vaak dat mensen er uren naar kunnen kijken en heerlijk in het elzenhout kunnen wegdromen.

Veel mensen houden ervan om bij de openhaard te zitten in de wintertijden, vroeger vooral. Nu kruipen ook veel mensen voor de televisie. Een huiskamer met een kachel geeft een huis net iets meer sfeer dan een huis zonder kachel. Ook kun je elzenhout gebruiken voor buiten, als je buiten een kampvuurtje wilt maken. Als het binnen dus te warm is kun je het elzenhout altijd nog voor buiten gebruiken. Elzenhout is dus altijd handig om in huis te hebben als je een kachel hebt en van sfeer houdt.

Essenhout

Essenhout is perfect hout voor de haard of kachel. Als je op zoek bent naar een goede houtsoort voor je kachel, dan is deze houtsoort er zeker één om rekening mee te houden als je van plan bent om openhaardhout aan te schaffen. Essenhout is vooral bekend door zijn taaie en elastische hout. Essenhout brandt traag en geeft een goede warmte af en een mooi vlammenschouwspel. Wil je direct essenhout kopen? Bestel essenhout direct online.

Geschiedenis van essenhout

Vroeger dacht men dat het hout van de es bijzondere eigenschappen en krachten had. In tijden van tegenspoed, oorlog en ziekten staken de mensen vuren aan van essentakken. De takken mochten niet van de grond geraapt zijn maar moesten van de boom afgebroken worden. Met de brandende takken liep men door huizen en stallen. De rook van de takken zou ziekte, toverij en bozen geesten verdrijven. Men dacht vroeger dat als je door het vuur zou springen een enge ziekte lange tijd zou kunnen voorkomen. Niet iedereen durfde door het vuur te springen. Daarom bood een stukje schors van de es bijvoorbeeld ingenaaid in je kleding ook bescherming.

Essenhout als haardhout

Koop hier goedkoop essenhout

Later probeerde het Christendom het geloof in de es te bestrijden. Maar toch was dit heel moeilijk, veel mensen bleven in de es geloven. Een lange tijd bleven mensen geloven in de es en beschouwde ze blad, schors en zaden van de es zien als geneesmiddelen tegen ziekten als melaatsheid en schurft. Ook zou het sap van de es het lichaam jonger maken en je een gave strakke huid geven.

Essenhout als haardhout

Toch heeft de es al die jaren één kracht bewaart, en dat is de hout van de es. Essenhout is bijzonder sterk en erg buigzaam. Essenhout wordt veel gebruikt in turntoestellen of als riemen voor bij het roeien. Essenhout staat verder ook bekend om de mooie structuur, de kleur van essenhout is bleekgeel of gevlamd geelbruin. Bovendien toont essenhout geen levendige structuren wat eikenhout bijvoorbeeld wel doet. Essen zijn ook minder algemeen en worden niet veel in bossen aangeplant. Essen kun je vooral vinden langs lanen, wegen en in parken. Essenhout is ideaal haardhout, omdat het voor een langere tijd blijft branden. Niet iedere houtleverancier levert essenhout. Dat is ontzettend jammer, want deze houtsoort is uniek in zijn soort. Probeer gewoon een keer essenhout uit! Bekijk de homepage voor leveranciers van dit mooie houtsoort.

Eikenhout

Eikenhout kan prima dienen als haardhout. Deze houtsoort wordt dan ook veel gebruikt om een open haard te stoken. Eiken staat bekend als een van de meest harde houtsoorten en is dus ook erg sterk. Het hout komt zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden van een eik. De eiken op het Europese grondgebied hebben een geel bruinige kleur die licht is. Ze hebben daarnaast een grove nerfstructuur. Van deze eiken worden onder andere meubels gemaakt, maar ook deuren, kozijnen, trappen, sluisdeuren, parket en zelfs schepen. Wil je direct eikenhout kopen?

Eigenschappen eikenhout

Het hout dat dankzij de eik wordt vervaardigd, is milieuvriendelijk. Eikenhout schaadt de natuur minder dan de exotische houtsoorten. De eiken die hiervoor gebruikt worden, komen uit goed beheerde bossen. Zoals aangegeven zijn dit voornamelijk Europese bossen. Elke keer als men een eik omkapt worden er meteen jonge boompjes geplant zodat er weer nieuwe eiken groeien en het houtsoort kan blijven bestaan. Eiken hout is sterk en duurzaam en je kunt het goed strak en glad afwerken. Eiken hout wordt bij veel mensen ook gebruikt als vloer. Een vloer van eikenhout is een goede keus en de vloer slijt niet. Eikenhout laat ook de grilligheid van de natuur zien en heeft een warme uitstraling.

Andere doeleinden eikenhout

Eikenhout als openhaardhout
Om vlekken te voorkomen in bijvoorbeeld tafels van eikenhout moeten de tafels eerst behandeld worden. Dit wordt vaak gedaan met verschillende tinten olie. Na de behandeling kun je de tafels onderhouden met vloeibare meubelzeep. Hiermee voed je ook de eikenhout. Je kunt ook kiezen voor een sopje met groene zeep. Als je dagelijks de tafel schoon wilt maken kun je gebruik maken van een licht vochtige doek.

Eikenhout als openhaardhout

Omdat hout gevoelig is voor tempraturen is hout altijd in beweging, dit wordt ook wel ‘het werken van hout’ genoemd. Bij bepaald weer kan het hout uitzetten of juist krimpen. Hout wordt daarom altijd goed gedroogd en dat zorgt ervoor dat het nauwelijks werkt. Het blijft een natuurproduct met alle eigenschappen die horen bij hout. Hieraan heeft eikenhout ook zijn charme en warme uitstraling te danken. Eikenhout heeft in ieder geval diverse voordelen. Al gaat het er bij mensen die het willen stoken er voornamelijk om dat het niet al te veel geld kost. Wil je direct haardhout kopen? Bekijk de homepage waarop alle aanbieders worden vergeleken.

Meer sfeer in en om je huis

Een openhaard in de huiskamer zorgt voor een gezellige sfeer. Er zijn veel soorten openhaarden: ingebouwde of losse openhaarden. Daarnaast wordt er verschil gemaakt in: retro openhaarden, maar ook moderne openhaarden. Niet alleen de stijl van de openhaard kan sfeerbepalend zijn. Het vuur erin is natuurlijk nog veel sfeervoller. Niets is zo adembenemend als een vuur. Geen seconde geeft het hetzelfde beeld. Om vuur te kunnen maken heb je natuurlijk openhaardhout nodig, want een echt vuurtje is een stuk mooier dan een ‘televisievuurtje’, die we tegenwoordig veel zien.

Openhaard geeft sfeer

Openhaard in de huiskamer

Een openhaard geeft een toegevoegde waarde aan het interieur van je huiskamer en je hebt er ook nog eens warmte van. Het heeft meer voordelen dan nadelen. Een ander voordeel is dat je energiekosten bespaart. Echter is een nadeel dat het minder geschikt is voor het verwarmen van het hele huis. Het verwarmen van de huiskamer is geen probleem, maar de andere kamers van het huis zullen op een andere manier verwarmd moeten worden, bijvoorbeeld door middel van een centrale verwarming.

Kachel geeft sfeer

Een kachel daarentegen is meer geschikt voor het verwarmen van je hele huis en is ook onwijs sfeervol. Dit komt doordat kachels over het algemeen meer gesloten zijn dan openhaarden.

Met een kachel creëer je een bepaalde stijl in je huis. Het kan een strakke moderne stijl zijn, maar ook een huiselijke stijl, een retro stijl, een klassieke stijl en ga zo maar door.

Een kachel in de tuin

Heb je er ooit over nagedacht? Een kachel in je tuin? Ik eerst niet, maar het is een mogelijkheid. Er zijn ook veel voordelen te bedenken. Een van die voordelen is dat het sfeervol is. Wat is er mooier dan een kachel aan in het donker, de vlammen die steeds nieuwe bewegingen maken. Het geluid die het maakt. Heerlijk ontspannen in de tuin.

Een voorbeeld van een plek waar u een kachel kan plaatsen is onder een overkapping. Met z’n allen om de kachel heen wanneer het ’s avonds afkoelt. Heerlijk droog zitten als het regent, luisterend naar de druppels die op het dak van de overkapping neervallen. Ik kan er niet omheen, een kachel in de tuin is bijzonder sfeervol.

Openhaardhoutset

Enorm veel mensen kiezen er voor om gebruik te maken van een openhaard. Dit geeft niet alleen een heerlijke warmte maar heeft ook nog eens veel sfeer. Voor dat een openhaard zijn werk kan gaan doen is er het juiste openhaardhout nodig. Daarnaast kun je een openhaardhoutset kopen om zo eenvoudig te stoken. Koop direct online een Openhaardhoutset

Openhaardhoutset

Om een openhaard te kunnen gebruiken is er uiteraard openhaardhout nodig. Per openhaard verschilt welk hout er precies nodig is. Dit heeft onder andere met de grootte van de openhaard. Sommige openhaardhout soorten zijn alleen geschikt voor kleine of juist grote openhaarden.
Naast openhaardhout kan het ook handig zijn om diverse accessoires aan te schaffen. Hierbij kun je denken aan aanmaakblokjes, een openhaardscherm, een openhaardhoutbak en een openhaardhoutset.

Openhaardhout aanschaffen

Openhaardhout setHet is mogelijk om openhaardhout aan te schaffen in een winkel of om het online te bestellen. In beide gevallen kan het verstandig zijn om eerst het gehele assortiment te bekijken. Op deze manier ben je er van verzekerd dat je de juiste soort haardhout uitkiest. Zodra je het juiste openhaardhout hebt gevonden moet je gaan bekijken hoeveel je hier van wilt aanschaffen. Mocht je voor de eerste keer hout aanschaffen dan kan het handig zijn om een openhaardhoutset aan te schaffen. Hiermee kun je vaak erg lang mee doen omdat het veel hout bevat. Tevens zijn diverse soorten hout verkrijgbaar per kuub.

Welk openhaardhout is geschikt?

Veel voorkomende openhaardhout soorten zijn elzenhout, essenhout, eikenhout en berkenhout. Berkenhout en elzenhout staan bekend om het feit dat ze gemakkelijk en snel branden. Dit is zowel een voor- als een nadeel. Dit houdt namelijk in dat men vaker hout zal moeten aanschaffen. Eikenhout en essenhout staan er ook wel om bekend dat ze harde hout soorten zijn. Dit houdt in dat ze langzaam branden en veel warmte afgeven. Daarnaast hebben deze hout soorten het voordeel dat ze een prachtig vlammenspel hebben. Van deze vier openhaardhout soorten is het mogelijk om een openhaardhoutset aan te schaffen. Er zijn diverse webshops die een openhaardhoutset verkopen en thuis afleveren. Het voordeel hier aan is dat je zelf niet hoeft te slepen met al het hout maar dat het gemakkelijk thuis voor de deur wordt afgeleverd. Belangrijk bij elk soort haardhout is dat het goed opgeslagen moet worden. Het hout moet overdekt zijn, maar moet wel wind kunnen opvangen. Tevens is het van belang dat het hout niet direct op de grond staat. Zo voorkom je dat het hout vocht gaat opnemen. Een laag vochtigheidsgehalte zorgt voor uitstekend openhaardhout.

Ps: Koop ook direct een houtopslag voor je openhaardhout.

Haardhout in netten

Het ultieme winter gevoel is toch wel wanneer je met een warme kop chocolademelk voor de openhaard zit met het gezin. Niet alleen in de winter maar ook op andere momenten kun je enorm genieten van een openhaard. Wanneer men over een openhaard beschikt moeten er uiteraard ook nog een aantal andere dingen worden aangeschaft, waaronder haardhout. Haardhout in netten is erg eenvoudig voor diegene onder ons die niet vaak stoken. Koop bij Openhaardhout Gigant uw haardhout in netten.

Haardhout

Er zijn diverse zaken nodig wanneer je over een openhaard beschikt. Een onmisbaar onderdeel is uiteraard het haardhout. Iedere openhaard heeft weer een ander soort haardhout nodig. Er zijn dan ook diverse soorten haardhout verkrijgbaar. Voorbeelden van soorten haardhout zijn elzenhout, essenhout, eikenhout en beukenhout. Iedere soort hout beschikt weer over andere kenmerken. Zo brand berkenhout enorm snel, en essenhout langzaam. Over het algemeen kopen openhaard bezitters vaak eikenhout en berkenhout, dit zijn dan ook de populairste soorten haardhout. Welk soort haardhout men kiest hangt ook af van de soort openhaard die zij hebben.

Uiteraard zijn er ook soorten haardhout die ongeschikt zijn voor openhaarden. Het is natuurlijk mooi mee genomen als je ergens gratis hout vandaan kunt halen. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met het feit dat het hout niet geverfd, gelakt of verduurzaamd mag zijn. Zodra dit hout vlam vat kunnen er schadelijke kankerverwekkende stoffen vrij komen. Het is niet alleen slecht voor het milieu maar ook voor de gezondheid. Huishoudelijk afval, spaanplaten en sloophout zijn tevens niet geschikt voor een openhaard. Het beste is wanneer men gewoon haardhout aanschaft.

Haardhout in netten

Haardhout in nettenHet is mogelijk om haardhout per kuub aan te schaffen. Hierbij krijgt men echter wel te maken met het nadeel dat het hout moeilijk te verplaatsen is. Wanneer je het hout gemakkelijk wilt verplaatsen is het mogelijk om haardhout in netten aan te schaffen. Een netzak met openhaardhout weegt zo’n 10 kilo en bevat ongeveer 13 houtblokken. Dit verschilt uiteraard per aanbieder. Ook wat betreft haardhout in netten is er keuze uit diverse soorten hout. Haardhout in netten wordt vaak, afhankelijk van de hoeveelheid, geleverd op een pallet. De netten worden op elkaar gestapeld zodat het gemakkelijk is deze te verplaatsen. Er zijn diverse webshops gespecialiseerd in het verkopen van haardhout. Bij hen is haardhout in netten uiteraard ook verkrijgbaar. De prijzen kunnen verschillen per webshop. Over het algemeen betaalt men voor 2 kuub elzenhout in netten rond de €250,-. Veel webshops leveren het bestelde haardhout thuis af waardoor men zelf niet hoeft te gaan slepen met het hout.

Tips bij het stoken

Je kunt niet zo maar al het hout gebruiken voor in je open haard of houtkachel. Als je hout wilt stoken moet dit openhaardhout zijn dat geschikt is. Er komt nogal wat bij kijken. Zo is behandeld hout absoluut niet geschikt om te stoken. Gebruik daarom onbehandeld openhaardhout.

Luchttoevoer

Eenmaal je het openhaardhout hebt aangeschaft, kun je beginnen met stoken. Wanneer het tijdens het stoken te warm wordt, moet je niet de luchttoevoer van het vuur verminderen. Je voorkomt dan namelijk niet dat de schadelijke stoffen zich kunnen verspreiden. Het best kun je dan koude lucht van buiten aanvoeren. Om de temperatuur te reguleren is het aan te raden om zo nu en dan kleine hoeveelheden openhaardhout aan het vuur toe te voegen.

Schadelijke stoffen

Soort rook bij openhaardhoutJe kunt een vuur waar weinig stoffen vrijkomen die schadelijk zijn herkennen aan de kleur van de schoorsteenrook en de kleur van de vlammen. Controleer daarom eens de rook uit de schoorsteen. Als het om witte of kleurloze rook gaat, betekent dit dat het een goed vuur is en deze dus niet schadelijk is. Als het blauwe, zwarte of grijze rook is, moet je je zorgen gaan maken, want dit betekent dat het schadelijke rook is.

Vlammen

De vlammen moeten eigenlijk helder geel zijn en stabiel flakkeren. Wanneer je oranje vlammen ziet, die onregelmatig vlammen, dan duidt dit op een niet optimale verbranding. In dat geval kunnen er zelfs schadelijke stoffen vrijkomen. Denk hierbij aan roet en koolmonoxide. Vergroot bij de donkere rook en oranje vlammen de luchttoevoer. Controleer ook altijd of je wel openhaardhout stookt dat droog is.

Het opvolgen van de gegeven tips is aan te raden. Doe je dit niet, dan kan een houtkachel schadelijk zijn voor je gezondheid. Bovendien kun je door goed om te gaan met je houtkachel ook een goede relatie behouden met zowel het milieu en natuurlijk ook je buren.

Vuurkorf kopen

De zomermaanden komen er weer aan. Hoewel het nu nog koud is buiten, begint de zon al door te komen. Als de zon buiten fel schijnt, wil je natuurlijk niet binnen bij de openhaard zitten. Zeker als het een goede zomer wordt wil je goed genieten van het weer. Toch kun je ook wat haardhout gebruiken in de zomer. Niet voor de open haard, maar voor de vuurkorf.

Vuurkorf kopen

Een vuurkorf is erg goedkoop. Door bij de juiste aanbieder te kopen kun je voordelig uit zijn. Lees deze pagina eerst zorgvuldig door. Dit kan je geld besparen en levert je een hoop informatie op. Als je direct een goedkope vuur korf wilt kopen moet je kijken bij Droomkachels in Huizen. Je wordt dan direct doorgeleid naar een betrouwbare aanbieder met lage prijzen. Voor slechts €29,95 heb je al een mooi exemplaar.

De vuurkorf

Vuurkorf kopenDe vuurkorf is een ijzeren mand waarmee in de openlucht houtblokken kunnen worden gestookt om zo een sfeervol vuur te maken. Wat een openhaard is in de winter, is de vuurkorf in de zomer. Het vuur zorgt voor een romantische intieme sfeer. Je kunt er ook leuke dingen op doen, zoals broodjes bakken of marsmellows rosteren.

Stoken in de vuurkorf

Het is verstandig om haardhout te kopen in plaats van zelf hout te verzamelen. Hoewel het zeker in de zomer erg aantrekkelijk is, doordat al het hout droog is, is het niet aan te raden om zelf hout te sprokkelen. De houtblokken mogen namelijk geen hars bevatten, anders gaan er vonken in het rond spatten. Zeker voor kinderen kan dit erg gevaarlijk zijn. Zorg ook dat je altijd een bak water bij de korf hebt staan voor de veiligheid. Als er wat gebeurt, heb je het water meteen bij de hand.

Ps: de prijzen van stookhout verschillen niet per jaargetijde. Het hout is in de winter even duur als in de winter. Je kunt dus beter op tijd hout kopen.

->