Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Haardhout in netten

Het ultieme winter gevoel is toch wel wanneer je met een warme kop chocolademelk voor de openhaard zit met het gezin. Niet alleen in de winter maar ook op andere momenten kun je enorm genieten van een openhaard. Wanneer men over een openhaard beschikt moeten er uiteraard ook nog een aantal andere dingen worden aangeschaft, waaronder haardhout. Haardhout in netten is erg eenvoudig voor diegene onder ons die niet vaak stoken. Koop bij Openhaardhout Gigant uw haardhout in netten.

Haardhout

Er zijn diverse zaken nodig wanneer je over een openhaard beschikt. Een onmisbaar onderdeel is uiteraard het haardhout. Iedere openhaard heeft weer een ander soort haardhout nodig. Er zijn dan ook diverse soorten haardhout verkrijgbaar. Voorbeelden van soorten haardhout zijn elzenhout, essenhout, eikenhout en beukenhout. Iedere soort hout beschikt weer over andere kenmerken. Zo brand berkenhout enorm snel, en essenhout langzaam. Over het algemeen kopen openhaard bezitters vaak eikenhout en berkenhout, dit zijn dan ook de populairste soorten haardhout. Welk soort haardhout men kiest hangt ook af van de soort openhaard die zij hebben.

Uiteraard zijn er ook soorten haardhout die ongeschikt zijn voor openhaarden. Het is natuurlijk mooi mee genomen als je ergens gratis hout vandaan kunt halen. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met het feit dat het hout niet geverfd, gelakt of verduurzaamd mag zijn. Zodra dit hout vlam vat kunnen er schadelijke kankerverwekkende stoffen vrij komen. Het is niet alleen slecht voor het milieu maar ook voor de gezondheid. Huishoudelijk afval, spaanplaten en sloophout zijn tevens niet geschikt voor een openhaard. Het beste is wanneer men gewoon haardhout aanschaft.

Haardhout in netten

Haardhout in nettenHet is mogelijk om haardhout per kuub aan te schaffen. Hierbij krijgt men echter wel te maken met het nadeel dat het hout moeilijk te verplaatsen is. Wanneer je het hout gemakkelijk wilt verplaatsen is het mogelijk om haardhout in netten aan te schaffen. Een netzak met openhaardhout weegt zo’n 10 kilo en bevat ongeveer 13 houtblokken. Dit verschilt uiteraard per aanbieder. Ook wat betreft haardhout in netten is er keuze uit diverse soorten hout. Haardhout in netten wordt vaak, afhankelijk van de hoeveelheid, geleverd op een pallet. De netten worden op elkaar gestapeld zodat het gemakkelijk is deze te verplaatsen. Er zijn diverse webshops gespecialiseerd in het verkopen van haardhout. Bij hen is haardhout in netten uiteraard ook verkrijgbaar. De prijzen kunnen verschillen per webshop. Over het algemeen betaalt men voor 2 kuub elzenhout in netten rond de €250,-. Veel webshops leveren het bestelde haardhout thuis af waardoor men zelf niet hoeft te gaan slepen met het hout.

->