Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Essenhout

Essenhout is perfect hout voor de haard of kachel. Als je op zoek bent naar een goede houtsoort voor je kachel, dan is deze houtsoort er zeker één om rekening mee te houden als je van plan bent om openhaardhout aan te schaffen. Essenhout is vooral bekend door zijn taaie en elastische hout. Essenhout brandt traag en geeft een goede warmte af en een mooi vlammenschouwspel. Wil je direct essenhout kopen? Bestel essenhout direct online.

Geschiedenis van essenhout

Vroeger dacht men dat het hout van de es bijzondere eigenschappen en krachten had. In tijden van tegenspoed, oorlog en ziekten staken de mensen vuren aan van essentakken. De takken mochten niet van de grond geraapt zijn maar moesten van de boom afgebroken worden. Met de brandende takken liep men door huizen en stallen. De rook van de takken zou ziekte, toverij en bozen geesten verdrijven. Men dacht vroeger dat als je door het vuur zou springen een enge ziekte lange tijd zou kunnen voorkomen. Niet iedereen durfde door het vuur te springen. Daarom bood een stukje schors van de es bijvoorbeeld ingenaaid in je kleding ook bescherming.

Essenhout als haardhout

Koop hier goedkoop essenhout

Later probeerde het Christendom het geloof in de es te bestrijden. Maar toch was dit heel moeilijk, veel mensen bleven in de es geloven. Een lange tijd bleven mensen geloven in de es en beschouwde ze blad, schors en zaden van de es zien als geneesmiddelen tegen ziekten als melaatsheid en schurft. Ook zou het sap van de es het lichaam jonger maken en je een gave strakke huid geven.

Essenhout als haardhout

Toch heeft de es al die jaren één kracht bewaart, en dat is de hout van de es. Essenhout is bijzonder sterk en erg buigzaam. Essenhout wordt veel gebruikt in turntoestellen of als riemen voor bij het roeien. Essenhout staat verder ook bekend om de mooie structuur, de kleur van essenhout is bleekgeel of gevlamd geelbruin. Bovendien toont essenhout geen levendige structuren wat eikenhout bijvoorbeeld wel doet. Essen zijn ook minder algemeen en worden niet veel in bossen aangeplant. Essen kun je vooral vinden langs lanen, wegen en in parken. Essenhout is ideaal haardhout, omdat het voor een langere tijd blijft branden. Niet iedere houtleverancier levert essenhout. Dat is ontzettend jammer, want deze houtsoort is uniek in zijn soort. Probeer gewoon een keer essenhout uit! Bekijk de homepage voor leveranciers van dit mooie houtsoort.

Category: Houtsoorten
->