Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Houtopslag

Houtopslag is belangrijker dan iedereen denkt. Een goede opslag van het haardhout voorkomt veel ongemak. Je kunt zelf een houthok maken, maar je kunt natuurlijk ook een houthok kopen in de winkel.

Veel winkels die haardhout verkopen, verkopen oven gedroogd hout. Hierbij hoeft het haardhout dus niet meer gedroogd te worden, maar is het hout op een versnelde manier gedroogd. Als je zelf openhaardhout kapt moet je er voor zorgen dat het hout minimaal een jaar droogt. (Klik op de link voor meer informatie hierover) Pas dan kun je het haardhout gebruiken voor in de kachel, vuur korf of in de openhaard. De houtopslag van het gedroogde hout mag zeker niet worden onderschat.

Houthok kopen

Een houthok zorgt ervoor dat het haardhout altijd droog blijft; houtopslagOm het haardhout droog te houden is het belangrijk dat het hout wordt beschermt tegen het weer. Het is dus erg belangrijk om het hout goed af te dekken. Het is mogelijk om zelf een houthok te maken, maar in de winkel worden genoeg modellen aangeboden die eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet. Zo blijft het openhaardhout gegarandeerd droog. Een voorbeeld van een houthok is hiernaast te zien op de afbeelding.Wil je direct een houtopslag kopen? Door op de link te klikken wordt je direct doorverwezen naar een betrouwbare webshop die verschillende houtopslagen levert.

Eisen houtopslag

Bij het opslaan van het openhaardhout moet er goed rekening worden gehouden met het vochtigheidspercentage. Hout heeft namelijk een hygroscopische werking. Dat wil zeggen dat hout vocht uitwisselt met de omgeving. In droge omstandigheden geeft hout vocht af en in vochtige omstandigheden neemt hout vocht op. Als het hout bijvoorbeeld voor een langere tijd in een kelder wordt bewaard met een hoog vochtigheidspercentage zal het vocht in het hout toenemen  Zo is het zelfs mogelijk dat er schimmels en ongedierte in het brandhout komt. Het is dus verstandiger om het haardhout buiten op te slaan onder een afdak, beschermd tegen de regen, maar wel blootgesteld aan de wind. Ook een goed verluchte garage of schuur zijn goede plekken als opslag voor het haardhout. Veel mensen bedekken het haardhout met een zeil, zodat er geen regen bij kan. Dit is niet ideaal, omdat het hout dan niet goed kan ademen.

Bespaar een hoop tijd en geld

Kortom: het kopen van openhaardhout is voor de meeste mensen al een forse investering. Nadat je voldoende bent geïnformeerd over het haardhout en vervolgens tot koop bent overgegaan mag de houtopslag zeker niet worden onderschat. Met een goede houtopslag zorg je ervoor dat deze investering niet tevergeefs is. Een kleine investering in de opslag bespaard een hoop geld. Zo hoef je niet nog een keer nieuw openhaardhout te kopen of een jaar te wachten tot het natte haardhout eindelijk droog is.

Tip: Gebruik voor het aanmaken van het haardhout aanmaakhout, dit voorkomt een hoop stress.

->