Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Beukenhout

Een beuk is doorgaans een grote boom en geeft dan ook veel hout. Beukenhout is hardhout en erg gewild. Hardhout brand namelijk langer dan andere houtsoorten en geeft meer warmte af. Dit is vooral erg fijn in de winter. Alleen is beukenhout wel iets duurder dan normaal hout, maar je hebt er ook langer plezier van. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Er is wereldwijd een enorme vraag naar hout en niet alleen naar beukenhout. Beukenbomen kun je in heel Europa vinden. Wil je direct beukenhout bestellen? Klik dan op de link en bestel direct goedkoop openhaardhout.

Beukenhout brandhout

Omdat beukenhout wat duurder is, doet iedereen die een openhaard heeft er alles aan om het te krijgen. Daardoor zijn er heel veel mensen die zelf het initiatief nemen om het hout te gaan kappen in de bossen. Dit is illegaal, tenzij je een kapvergunning hebt. Deze vergunningen zijn lastig te verkrijgen dus de meeste mensen die je aantreft in het bos en aan het kappen zijn zullen niet over zo’n vergunning beschikken. Lees meer over brandhout op de aparte pagina.

Een kapvergunning is echter niet zo maar te verkrijgen en je bent al gauw illegaal bezig. Stel je hebt bijvoorbeeld een vervelende buurman met een veel te grote boom die over je schutting hangt en hij wil deze boom niet weghalen. Je kiest er vervolgens voor om deze zelf te gaan kappen, dit mag niet gekapt worden zonder kapvergunning en bovendien zul je knallende ruzie krijgen met je buurman.

Beukenhout kopen

Ook als je zelf een boom in de tuin hebt staan die je wilt kappen. Vraag eerst een kapvergunning aan. De kosten van een kapvergunning bedragen € 42,60. Als je zonder vergunning gaat kappen, dan kun je problemen krijgen en een hoge boete riskeren. Als je dus hout nodig hebt voor je openhaard kun je in ieder geval het best bij een speciaalzaak langs gaan en daar beukenhout of een andere houtsoort aanschaffen.

Andere doeleinden beukenhout

Beukenhout wordt overigens voor veel andere zaken gebruikt. Denk aan meubels. Dit omdat het erg stevig hout is. Er zijn tafels, stoelen, sleeën, pepermolens, kasten, kinderspeeltjes, kapstokken  en bijvoorbeeld deegrollen van gemaakt. Het hout word vooral gebruikt om vloeren van te maken, de reden hiervoor is dat het hout amper splintert.

Category: Houtsoorten
->