Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Eikenhout

Eikenhout kan prima dienen als haardhout. Deze houtsoort wordt dan ook veel gebruikt om een open haard te stoken. Eiken staat bekend als een van de meest harde houtsoorten en is dus ook erg sterk. Het hout komt zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden van een eik. De eiken op het Europese grondgebied hebben een geel bruinige kleur die licht is. Ze hebben daarnaast een grove nerfstructuur. Van deze eiken worden onder andere meubels gemaakt, maar ook deuren, kozijnen, trappen, sluisdeuren, parket en zelfs schepen. Wil je direct eikenhout kopen?

Eigenschappen eikenhout

Het hout dat dankzij de eik wordt vervaardigd, is milieuvriendelijk. Eikenhout schaadt de natuur minder dan de exotische houtsoorten. De eiken die hiervoor gebruikt worden, komen uit goed beheerde bossen. Zoals aangegeven zijn dit voornamelijk Europese bossen. Elke keer als men een eik omkapt worden er meteen jonge boompjes geplant zodat er weer nieuwe eiken groeien en het houtsoort kan blijven bestaan. Eiken hout is sterk en duurzaam en je kunt het goed strak en glad afwerken. Eiken hout wordt bij veel mensen ook gebruikt als vloer. Een vloer van eikenhout is een goede keus en de vloer slijt niet. Eikenhout laat ook de grilligheid van de natuur zien en heeft een warme uitstraling.

Andere doeleinden eikenhout

Eikenhout als openhaardhout
Om vlekken te voorkomen in bijvoorbeeld tafels van eikenhout moeten de tafels eerst behandeld worden. Dit wordt vaak gedaan met verschillende tinten olie. Na de behandeling kun je de tafels onderhouden met vloeibare meubelzeep. Hiermee voed je ook de eikenhout. Je kunt ook kiezen voor een sopje met groene zeep. Als je dagelijks de tafel schoon wilt maken kun je gebruik maken van een licht vochtige doek.

Eikenhout als openhaardhout

Omdat hout gevoelig is voor tempraturen is hout altijd in beweging, dit wordt ook wel ‘het werken van hout’ genoemd. Bij bepaald weer kan het hout uitzetten of juist krimpen. Hout wordt daarom altijd goed gedroogd en dat zorgt ervoor dat het nauwelijks werkt. Het blijft een natuurproduct met alle eigenschappen die horen bij hout. Hieraan heeft eikenhout ook zijn charme en warme uitstraling te danken. Eikenhout heeft in ieder geval diverse voordelen. Al gaat het er bij mensen die het willen stoken er voornamelijk om dat het niet al te veel geld kost. Wil je direct haardhout kopen? Bekijk de homepage waarop alle aanbieders worden vergeleken.

Category: Houtsoorten
->