Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Berkenhout

Berkenhout is ideaal openhaardhout. In dit artikel zal worden stilgestaan bij dit houtsoort. Wil je direct berkenhout kopen? Dat kan! Wacht dan niet langer en bestel goedkoop berkenhout.

Wat is berkenhout?

Berkenhout komt zoals de naam min of meer al doet vermoeden van de berkenboom. Deze boom heeft meestal een witte barst. Een barst is de stam van de boom. Het hout van de berk brandt snel, maar geeft voor de zachtere houtsoorten wel vrij veel warmte af. Daarom wordt de kachel vaak met dit hout aangestoken. Het soort vonkt wel veel. Daar moet je dus rekening mee houden als je berkenhout aanschaft.

Hout van de berk als openhaardhout

De berkenboom

Haardhout wordt erg veel gevraagd en ook erg vaak aangeboden. Het is vrij wel overal landelijk te verkrijgen. Allerlei soorten hout, verschillende prijzen en elk in een andere staat. Het meeste hout dat gekocht word is vers gekapt hout, dit hout kan niet meteen gebruikt worden maar moet eerst gedroogd worden, nattigheid brand namelijk niet.

De meest gebruikte soorten houtsoorten

Naast berkenhout zijn er natuurlijk nog veel verschillende houtsoorten die volop worden gebruikt. Een voorbeeld is acaciahout. Deze houtsoort brand zeer lang en is vrij duur maar is niet echt geschikt voor de openhaard omdat het erg knettert.
berkenhout haardhout
Beukenhout is een soort dat ook vrij lang brand. Deze soort knettert niet, brand heel langzaam. Daardoor kun je lang genieten van de warmte. Dan is er nog Haagbeukhout. Dit hout soort brand heel erg lang. Brandt super goed en erg lang. Is niet altijd en overal verkrijgbaar en daarom over het algemeen relatief duur.

Iepenhout is eveneens een lang brandende houtsoort. Je moet  er bij deze soort wel rekening mee houden dat het echt door en door droog moet zijn. Vonkt overigens ook vrij matig. Vervolgens kastanjehout. Dit hout soort brand ook redelijk lang.

Verder heb je walnotenhout. Ook dit hout brand lang. Deze soort brand dus lang, maar is net als sommige andere soorten niet overal verkrijgbaar en dus vrij prijzig. Een houtsoort dat overigens niet wordt aangeprezen is wilgenhout. Deze soort brand erg kort en veroorzaakt bovendien veel roet. Ook dennenhout is niet ideaal openhaardhout. Wel is het goed om dit te gebruiken als aanmaakhout. Dit omdat het snel en kort brand. Voor grenenhout geldt eigenlijk hetzelfde. Laat je in ieder geval goed informeren over openhaardhout als je dit gaan aanschaffen. Het is belangrijk dat je de kenmerken van een bepaald houtsoort goed kent.

Category: Houtsoorten
->