Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes zijn zeer belangrijk bij het stoken van vuur voor in de open haard of kachel. Om het haardhout vlam te laten vatten is het aan te raden om aanmaakblokjes te kopen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees de gebruikswijze en de voordelen van aanmaakblokjes.

Aanmaakblokjes kopen

Wil je direct Aanmaakblokjes kopen? Klik dan op de link en je wordt direct doorgeleid naar een website die aanmaakblokjes en andere aanmaak accessoires verkoopt.  Ontzettend handig want je kunt tegenwoordig niet meer zonder aanmaakblokjes!

Aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes zijn nuttig bij het aansteken van je haardhout. Een aanmaakblokje is het begin van iets moois!Aanmaakblokjes worden gebruikt om iets in de brand te steken. Dit kan een barbecue of kampvuur zijn , maar ook haardhout voor in de open haard. Vaak zijn aanmaakblokjes gemaakt van zaagsel en paraffine. Om het haardhout vlam te laten vatten is de eerste stap het aanmaakblokje in brand te steken. Nadat het aanmaakblokje in brand staat kan het aanmaakhout in de vorm van een piramide rondom het aanmaakblokje worden gelegd. Goed aanmaakhout is droog en dun en dus zal de vlam van het aanmaakblokje snel overslaan op het aanmaakhout. Als het aanmaakhout eenmaal goed in de brand staat kan het haardhout (weer in de vorm van een piramide) erop worden gelegd. Begin hierbij met kleine houtblokken en bouw uit naar de grote blokken haardhout.

Voordeel aanmaakblokje

Het voordeel van een aanmaakblokje ten opzichte van oude kranten of spiritus is dat aanmaakblokjes een stuk langer branden. Gemiddeld brandt een aanmaakblokje zo’n 5 minuten. Het aanmaakhout heeft in die periode genoeg tijd om vlam te vatten van het aanmaakblokje. Daarbij bestaat het gevaar bij spiritus dat bij verkeerd gebruikt er een steekvlam kan ontstaan. Zo’n steekvlam kan enorme gevolgen hebben, bijvoorbeeld brandwonden. Een aanmaakblokje is een zeer veilige manier om het haardvuur te laten branden. Daarnaast zijn aanmaakblokjes zeer betaalbaar. Kortom: aanmaakblokjes zijn goedkoop en zeer veilig in gebruik.

Tips
Lees voordat je haardhout gaat kopen eerst even de tips door. Dit kan je een hoop geld besparen. Op de homepage zijn verschillende aanbieders van haardhout met elkaar vergeleken.

->