Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Haardhout kopen

Als mensen haardhout kopen vergeten ze vaak een hoop belangrijke dingen. Haardhout kopen kan heel snel en heel makkelijk, zeker online, maar dit is niet altijd het beste. Als je goed van te voren bent geïnformeerd scheelt dat een hoop tijd en geld. Lees daarom eerste de tips zorgvuldig door, zodat je weet waar je rekening mee moet houden als je haardhout gaat kopen.

Haardhout kopen

Haardhout kopen is een hele investering. Door de tips kun je een hoop geld besparen. Wil je direct Haardhout kopen? Klik dan op de link. Op de homepage wordt het aanbod van  met elkaar vergeleken. Wellicht is het verstandig om daar ook snel even een kijkje te nemen voordat je haardhout gaat kopen.

1. Haardhout prijs

De prijs bij haardhout kopen is natuurlijk erg belangrijk.

Bij haardhout kopen is de prijs van het haardhout natuurlijk erg belangrijk. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid openhaardhout. Dit klinkt natuurlijk erg logisch; hoe meer je betaalt hoe meer je krijgt. Maar sommige leveranciers willen nogal eens sjoemelen met de hoeveelheden, zodat het lijkt alsof je meer krijgt tegen een lagere prijs. Bijna altijd wordt het haardhout per kuub aangeboden. Een kuub staat gelijk aan een vierkante meter (1000 liter). Het hout moet zo strak mogelijk gestapeld zijn zonder loze ruimte. Bij het vergelijken van de houtprijzen is het belangrijk dat de vergeleken hoeveelheden gelijk zijn. Om tot een betrouwbare vergelijking te komen moet je de prijs van het haardhout delen door een kuub. Om het allemaal wat duidelijker en overzichtelijker te maken hebben wij een handje geholpen door bij haardhoutprijzen de prijs van het haardhout alvast te vergelijken met gelijke hoeveelheden. De prijs van het haardhout verschilt ook per houtsoort. Berkenhout behoort over het algemeen tot de goedkopere houtsoorten en essenhout tot de duurdere houtsoorten.

2. Soort haardhout

Het is erg belangrijk dat je het goede soort hout koopt. Elk soort haardhout heeft zijn eigen eigenschappen. Deze eigenschappen staan allemaal beschreven bij soorten haardhout. Lees voordat je openhaardhoud koopt deze eigenschappen goed door! Koop bijvoorbeeld geen naaldhout als je hout voor in de open haard wilt. Let vooral ook goed op of het hout uit zachthout of hardhout bestaat. Zachthout brand een stuk sneller en korter dan hardhout. Essenhout, beukenhout, berkenhout, elzenhout, populierenhout, eikenhout en wilgenhout zijn allen geschikt om te gebruiken in de open haard. De gebruikswijze bepaald het soort haardhout. De houtsoort is erg belangrijk bij haardhout kopen.

3. Bezorgkosten

Bij alle leveranciers bestaat de mogelijkheid om zelf het hout af te halen of het te laten bezorgen. Let dus goed op of de aangeboden prijzen inclusief bezorgkosten zijn of exclusief. De bezorgkosten kunnen bij het haardhout kopen nogal op de prijs drukken. Bij sommige houtleveranciers valt de prijs laag uit, doordat er nog bezorgkosten bovenop komen. Sommige kiezen er dan ook bewust voor om de bezorgkosten niet duidelijk weer te geven. Bij de vergelijking op de homepage zijn de bezorgkosten meegenomen, zodat er een betrouwbaar beeld wordt geschetst.

4. Ovengedroogd haardhout

Als je openhaardhout gaat kopen is het erg belangrijk om te kijken of de aanbieder wel ovengedroogd haardhout verkoopt. De ovengedroogde methode gebruiken aanbieders om het drogingsproces te enorm te verkorten. Het voordeel van ovengedroogd haardhout is dat het vrij is van schimmels en ongedierte. Meer over de informatie over de ovengedroogde methode staat bij brandhout. Als de aanbieder geen oven gedroogd haardhout aanbied moet het hout minstens twee jaar zijn gedroogd. Als je het hout hebt ontvangen, test dan eerst of het hout wel echt droog is. Als je twee blokken tegen elkaar slaat moet er een helder geluid klinken. Zo niet dan is het hout niet goed droog. Vaak kun je bij leveranciers kiezen tussen ovengedroogd haardhout en natuurlijkgedroogd haardhout.

Kortom; bij haardhout kopen moet je vooral op het houtsoort, de prijs, de droogmethode en de bezorgkosten letten. Wees daarnaast alert voor addertjes onder het gras. De vergeleken webshops op de homepage zijn allen betrouwbaar. Vergeet ook niet om aanmaakhout te kopen bij je haardhout. Dit bespaard je een hoop tijd bij het aanmaken van het haardvuur.

->