Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Houtpellets

Houtpellets zijn korrels hout die kunnen worden gebruikt als haardhout. Hout pellets moet je niet verwarren met houtpallets. Zoals gezegd; het zijn houtkorrels die zijn gemaakt als haardhout, terwijl hout pallets worden gebruikt als transportmiddel. Hout pellets zijn vooral geschikt als brandstof voor de kachel. Haardhout levert een prachtig vlammenspel op, terwijl hout pellets een hogere energiewaarde hebben.

Wil je direct houtpellets kopen? Klik op de link en koop direct.

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn ideaal voor de kachel of ketel. Hout pellets zijn minder geschikt als haardhout of openhaardhout.Houtpellets zijn geperst uit hout zonder enige toevoeging. Hout pellets zijn gemaakt van puur hardhout (hardhout brandt langer) en zonder de restanten van lijm verf en andere giftige stoffen. Ze worden geperst van 100% onbehandeld vezel of zaagsel. Hout pellets hebben een hoge energiewaarde. Daarnaast zorgen ze voor een lage asrest, dit wil zeggen dat bijna alles wordt verbrandt. Hout pellets zorgen dat er geen sintelvorming plaatsvindt en zorgen voor een schone verbranding.

Houtpellets prijzen

De prijs van hout pellets kunnen erg verschillen per leverancier. Let bij het kopen van houtpellets vooral op de zak inhoud en op de hoeveelheid zakken.

Houtpellets kopen

Houtpellets kopen kan goedkoop.

Bestel direct houtpellets.

Houtpellets zijn natuurlijk niet te vergelijken met haardhout. Haardhout zorgt voor een gezellige sfeer en het ziet er erg mooi uit. Het vlammenspel van openhaardhout is niet te evenaren met houtpellets. Maar daar zijn houtpellets ook niet voor bedoelt. Hout pellets branden ontzettend milieuvriendelijk en ontzettend goed. Hout pellets zijn bijvoorbeeld ideaal als kachelhout. Bij een kachel (met gesloten klep) zie je namelijk het vlammenspel toch niet. Bij deze situaties zijn houtpellets ideaal.

Houtpellets kunnen erg goed worden gebruikt als haardhout. Behalve als openhaardhout kunnen hout pellets ook worden gebruikt om de ketel te laten branden. Tegenwoordig zijn er pelletketels die eenvoudig in een woning of bedrijfspand kunnen worden ingepast in plaats van een cv-ketel. Bij deze speciale pelletketels kunnen vanzelfsprekend houtpellets worden gebruikt.

Tip: houdt ook rekening met het aanmaken van het vuur door aanmaakblokjes te kopen.

Category: Kachels
->