Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Haardhout soorten

Haardhout

Je kunt verschillende soorten haardhout kopen. Voor je haardhout gaat kopen moet je met een aantal dingen rekening houden. Een belangrijk punt om op te letten bij het kopen van haardhout is het soort haardhout. Er is niet één soort haardhout die de beste is. De geschiktheid van elk houtsoort ligt aan de toepassing.Voor openhaarden zijn loofhoutsoorten de beste keuze, omdat ze weinig spatten en een mooi vlammenspel geven. In gesloten houtkachels en speksteenkachels kan ook naaldhout worden verstookt.

Haardhout kopen

Wil je direct Haardhout kopen? Klik op de link en je wordt direct doorgeleid naar een betrouwbare leverancier. Lees eerst de eigenschappen van het haardhout soort, voordat je tot de aankoop over gaat. Op de homepage staan verschillende prijzen per houtsoort vergeleken. Vind snel uit welk houtsoort jij nodig hebt als haardhout; beukenhout, berkenhout, essenhout, elzenhout of misschien wel eikenhout.

Berkenhout haardhout

Op eikenhout na kopen de meeste mensen berkenhout om mee te stoken.
Berkenhout is een zachte houtsoort en brandt vergeleken met harde houtsoorten minder lang. Het hout is erg zuiver, maar kan wel last hebben van paddenstoelengroei. Dit is geen probleem voor het stoken, het ziet er alleen wat raar uit. Het hout
Berkenhout werkt zeer goed als haardhout voor de openhaard.  heeft een schone ontbranding waarbij weinig zuurstof nodig is. Dit zorgt ervoor dat er weinig vervuiling in het rookkanaal plaatsvindt. Berkenhout geeft veel warmte af. Een goede eigenschap voor het stoken van de openhaard is dat het hout niet spat. Dankzij het witte schors ontbrandt het hout erg makkelijk. Berkenhout is zeer geschikt als brandhout voor de kleinere kachels en openhaarden. De prijs van berkenhout verschilt sterk per aanbieder.
Brandwaarde:4,3 kWh/kg, 1900kWh/stere

Elzenhout haardhout

Elzenhout is een zachte houtsoort. Het hout brandt heel snel en geeft door de snellere verbranding ook sneller zijn warmte af. Het heeft een zeer mooi vlammenspel. Elzenhout is uitermate geschikt voor accumulerende (opeengestapelde) kachels als de speksteenkachels. De elzenhout prijs is per aanbieder vergeleken op de homepage. Lees hier meer over elzenhout.
Brandwaarde:4,1 kWh/kg, 1500 kWh/stere

Essenhout haardhout

Essenhout is taai, hard en elastisch hout. Het heeft een trage verbranding en geeft veel warmte af. Het bijzondere aan essenhout is dat het een hele unieke geur heeft. Essenhout is zeer geschikt voor de grotere openhaarden.
Bekijk haardhout vergelijken om snel en overzichtelijk te zien bij wie je het beste essenhout kopen kunt en wat de goedkoopste prijs is van essenhout. Lees hier meer over essenhout als haardhout.
Brandwaarde:4,2 kWh/kg, 2100kWh/stere

Eikenhout haardhout

Eikenhout is het is het populairste en bekendste hout om mee te stoken en dus is het zeer makkelijk om eikenhout te kopen. Het is een zeer elastische en harde houtsoort. Het duurt erg lang om het hout aan te krijgen, maar eenmaal aan brandt het hout zeer lang en geeft het ook een warme vlam. Vergeleken met andere houtsoorten is het vlammenspel van het eikenhout niet zo mooi. Goed droog eikenhout geeft levendige knisperende
Eikenhout werkt zeer goed als haardhout voor de openhaardvlammen. In tegenstelling tot andere houtsoorten moet eikenhout twee jaar op een onafgedekte plaats worden bewaarden, zodat de regen de tannine (bepaalde chemische reacties) kan verwijderen. Vervolgens moet het nog een of twee jaar op een overdekte plaats worden bewaard voordat het kan worden gebruikt als openhaardhout. Eikenhout is zeer geschikt voor de grotere openhaarden en kachels.
Bij haardhout vergelijken wordt bekeken bij wie je het beste eikenhout kunt kopen. Lees meer over eikenhout.
Brandwaarde:4,2 kWh/kg, 2100kWh/stere

Beukenhout haardhout

Beukenhout is een harde houtsoort. Beukenhout brandt met een grote regelmatige vlam. Verder brandt beukenhout traag en lang. Beukenhout heeft een calorische werking, dit betekent dat de rook de kachelpijp reinigt. De beukenhout prijs verschilt per aanbieder. Er is slechts een aanbieder die ovengedroogd beukenhout verkoopt. Meer hierover staat beschreven op de homepage. Lees nu meer over beukenhout.
Brandwaarde:4,2 kWh/kg, 2100 kWh/stere

Ongeschikte soorten haardhout

Geverfd, gelakt of verduurzaamd hout zijn niet geschikt voor het stoken van een haardvuur. Bij dit soort hout komen er schadelijke (kankerverwekkende) stoffen vrij. Dit is bijzonder slecht voor het milieu én voor je eigen gezondheid en die van andere mensen. Huishoudelijk afval, sloophout en spaanplaat zijn ook niet geschikt voor een haardvuur en hebben dezelfde gevolgen.

Hoewel naaldbomen veel warmte geven, heeft dit hout als nadeel dat het snel opbrand en dat de vonken (die worden veroorzaakt door het hars in het hout) ver weg kunnen springen. Daarom raden wij af om dit hout te gebruiken als haardhout. Bij een kachel bestaat dit probleem uiteraard niet.

Houtbriketten

Houtbriketten kopenHoutbriketten zijn gemaakte van geperste houtkrullen en houtvezels die als afvalt overblijven uit de houtindustrie. Veel mensen kopen houtbriketten, omdat ze een stuk beter branden dan andere houtsoorten. Wel zijn houtbriketten over het algemeen duurder dan de standaard soorten haardhout. Bij haardhout vergelijken wordt ook laten zien bij welke leveranciers van openhaardhout je het beste en het goedkoopste houtbriketten kunt kopen.

->