Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout kopen via een webwinkel

Een ingezonden review die je wellicht zou kunnen helpen bij het kopen van haardhout.

Hout kopen

Voor de aanschaf van openhaardhout zijn er twee kanalen om aan haardhout te komen. Wil je geld besparen en wil je er zelf veel arbeid in steken dan kun je haardhout kopen wat nog niet stookklaar is. Je kunt boomstammen kopen en alle bewerkingen zoals zagen, kloven en drogen zelf gaan doen. Dan is je aankoopbedrag het laagst maar dit kost veel tijd en inspanning. Een tussenvorm is ook mogelijk . Voor het drogen van de gekloofde blokken moet je rekenen op 1 tot 2 jaar. Dit is afhankelijk van de houtsoort. Bij aankoop op het platteland is het niet altijd mogelijk om de soort haardhout uit te kiezen maar moet je nemen wat er beschikbaar is. Als je alle kosten mee gaat rekenen voor de aanschaf van apparatuur en het transport dan is de besparing door de eigen inspanning minimaal. Het verschil zit vaak in de BTW. Als je de arbeid meerekent dan kom je veel duurder uit voor het zelf geproduceerde haardhout.

Verschil in webwinkels

Haardhout voor in de haard met als gevolg een mooi haardvuurAls je alle arbeid van het zagen en kloven over wil slaan en geen 2 jaar wil wachten tot het haardhout mooi droog is dan kun je het beste ovengedroogd haardhout kopen. Het grote voordeel van ovengedroogd haardhout is dat het direct gestookt kan worden en dat het vrij is van schimmel en ongedierte. Er zijn inmiddels tientallen webwinkels waar je ovengedroogd of natuurlijk gedroogd openhaardhout kan kopen. De mooi gestapeld pallets worden dan keurig met een vrachtwagen thuis bezorgd. Deze webwinkels kopen hun openhaardhout allemaal in de Baltische staten of de Oekraïne waar men droogkamers heeft voor het drogen van het openhaardhout. De onderlinge verschillen in de kwaliteit van het haardhout tussen al deze webwinkels zijn minimaal, de verschillen in prijs zijn aanzienlijk. De verklaring voor de grote onderlinge verschillen tussen de verschillende webwinkels ligt in het feit dat er bedrijven zijn die de inkoop en logistiek efficiënter georganiseerd hebben en ook doordat sommige webwinkels genoegen nemen met een bescheiden marge.

Hout voor in de haard

Voor een pallet ovengedroogd Berken haardhout à 2 m³ is het verschil tussen de duurste en de goedkoopste aanbieder € 95 per pallet van 2m³. De webwinkel met de laagste prijzen voor ovengedroogd berken haardhout en essen/eiken haardhout is www.houtvoorindehaard.nl Deze webwinkel heeft ook ovengedroogd gemengd haardhout bestaande uit 3 soorten haardhout wat zeer prettig stookt vanwege de mix van brandeigenschappen.

Zoals met andere aankopen is het altijd handig om te kijken naar de klant beoordelingen bij de webwinkels. Dit geeft een goed inzicht in de betrouwbaarheid van een webwinkel.

Category: Reviews
->