Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Meer sfeer in en om je huis

Een openhaard in de huiskamer zorgt voor een gezellige sfeer. Er zijn veel soorten openhaarden: ingebouwde of losse openhaarden. Daarnaast wordt er verschil gemaakt in: retro openhaarden, maar ook moderne openhaarden. Niet alleen de stijl van de openhaard kan sfeerbepalend zijn. Het vuur erin is natuurlijk nog veel sfeervoller. Niets is zo adembenemend als een vuur. Geen seconde geeft het hetzelfde beeld. Om vuur te kunnen maken heb je natuurlijk openhaardhout nodig, want een echt vuurtje is een stuk mooier dan een ‘televisievuurtje’, die we tegenwoordig veel zien.

Openhaard geeft sfeer

Openhaard in de huiskamer

Een openhaard geeft een toegevoegde waarde aan het interieur van je huiskamer en je hebt er ook nog eens warmte van. Het heeft meer voordelen dan nadelen. Een ander voordeel is dat je energiekosten bespaart. Echter is een nadeel dat het minder geschikt is voor het verwarmen van het hele huis. Het verwarmen van de huiskamer is geen probleem, maar de andere kamers van het huis zullen op een andere manier verwarmd moeten worden, bijvoorbeeld door middel van een centrale verwarming.

Kachel geeft sfeer

Een kachel daarentegen is meer geschikt voor het verwarmen van je hele huis en is ook onwijs sfeervol. Dit komt doordat kachels over het algemeen meer gesloten zijn dan openhaarden.

Met een kachel creëer je een bepaalde stijl in je huis. Het kan een strakke moderne stijl zijn, maar ook een huiselijke stijl, een retro stijl, een klassieke stijl en ga zo maar door.

Een kachel in de tuin

Heb je er ooit over nagedacht? Een kachel in je tuin? Ik eerst niet, maar het is een mogelijkheid. Er zijn ook veel voordelen te bedenken. Een van die voordelen is dat het sfeervol is. Wat is er mooier dan een kachel aan in het donker, de vlammen die steeds nieuwe bewegingen maken. Het geluid die het maakt. Heerlijk ontspannen in de tuin.

Een voorbeeld van een plek waar u een kachel kan plaatsen is onder een overkapping. Met z’n allen om de kachel heen wanneer het ’s avonds afkoelt. Heerlijk droog zitten als het regent, luisterend naar de druppels die op het dak van de overkapping neervallen. Ik kan er niet omheen, een kachel in de tuin is bijzonder sfeervol.

->