Openhaardhout & Haardhout kopen

Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Openhaardhout & Haardhout kopen - Gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen u wel helpen met besparen bij het kopen van haardhout

Kachelhout

Kachelhout is anders dan openhaardhout. Bij openhaardhout is het belangrijk dat het hout niet uit de open haard spat. Bij kachelhout is dit geen probleem; de kachel is immers dicht waardoor alle vonken tegen de binnenkant aanvliegen.

Wil je direct kachelhout kopen? Klik dan op de link en je wordt meteen doorgelinkt naar een betrouwbare aanbieder.

Kachel haardhout

Kachelhout kopen verschilt niet veel van openhaardhout kopen, gratis kachelhout is wel eenvoudiger.Het stoken van de kachel is de laatste jaren enorm toegenomen, mede doordat de prijzen van olie en gas blijven stijgen. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar kachelhout ook enorm is toegenomen. Steeds meer mensen stoken de kachel, om zo geld op energiekosten te besparen. Daarnaast geeft de kachel natuurlijk een heerlijk sfeertje. Er zijn verschillende soorten kachels, meer hierover in de blog hierna.

Kachelhout gratis

Het voordeel van kachelhout ten opzichte van openhaardhout is dat vrijwel elk houtsoort geschikt is als kachelhout. Waar je bij openhaardhout rekening moet houden met hout dat veel hars bevat (zie brandhout), hoeft dat bij kachelhout niet. De kachel is namelijk gesloten en beschermt je dus, in tegenstelling tot de open haard, tegen vonken die uit het vuur springen. Hout van naaldbomen kunnen dus ook in de kachel worden gestookt. Dit hout bevat veel hars en is daarom niet geschikt als openhaardhout, maar wel als kachelhout. Het grote voordeel van naaldhout is dat de droogtijd een stuk lager ligt als hout van loofbomen. Zo heeft de dennenhout maar een droogtijd van één jaar. Het kachelhout hoeft dus veel minder lang te drogen als openhaardhout. Daardoor is gratis kachelhout veel gemakkelijker te krijgen. Openhaardhout heeft zo’n lange droogtijd dat het haast niet te doen is om te wachten tot het hout is gedroogd. Bij dennenhout hoef je dus maar één jaar te wachten voordat je het hout kan gebruiken als hout voor in de kachel. Hier kun je nog het geduld voor opbrengen. Hierdoor is gratis kachelhout veel eenvoudiger te verkrijgen als gratis openhaardhout. Verzameld hout uit het bos hoeft maar veel korter te drogen. Op de pagina brandhout staat per houtsoort de droogtijd weergegeven.

Kachelhout kopen

Hoewel het dus mogelijk is om gratis kachelhout te krijgen, wordt er aangeraden om kachelhout te kopen. Hiermee voorkom je dat je kachel wordt verontreinigd door verkeerde stoffen die in het hout kunnen zitten. Bij het kopen van kachelhout moet je eigenlijk met dezelfde dingen rekening houden als bij het kopen van haardhout. Alle soorten openhaardhout zijn ook te verstoken in de kachel. Daarnaast zijn er dus veel meer mogelijkheden bij het kopen van hout voor de kachel. Als je bij bekende aanbieders koopt, weet je altijd zeker dat ze betrouwbare producten leveren. Je kunt dan dus eigenlijk elk houtsoort kopen dat je wilt. Wel hangt het natuurlijk af van je gebruik, maar elk type hout is te stoken in de kachel.

Tip: Zorg dat je het kachelhout droog bewaard in een houtopslag

Category: Kachels
->